You are currently viewing Zo werkt energetische edelstenentherapie

Zo werkt energetische edelstenentherapie

Edelstenentherapie is een manier om emotionele, spirituele, fysieke en mentale klachten en kwalen te behandelen. Het inzetten van edelstenen om de kwalen te bestrijden wordt al eeuwen gedaan. Over het algemeen is edelsteentherapie een verzamelwoord voor alle soorten therapie waarbij edelstenen worden gebruikt. De werking van een edelsteen is erg breed en in deze blog bespreken we de verschillende mogelijkheden. Er wordt dan ook vaak gedacht dat een steen slechts een dode materie is zonder waarde, maar niets is minder waar. Edelstenen beschikken namelijk over een energetische kracht.

De energetische kracht van edelstenen

Op het moment dat je last hebt van verschillende klachten wil je natuurlijk niets liever dan alles zo snel als mogelijk verhelpen. Er staan natuurlijk meerdere geneesmethodes vast maar edelstenen worden niet altijd op waarde geschat. Een edelsteen die gebaseerd is op jouw behoeftes kan jouw klachten eenvoudig verhelpen. Dit kan bijvoorbeeld door de edelsteen zo dicht als mogelijk op jouw huid te dragen. De edelstenen beschikken namelijk over een energetische kracht. Deze kracht wordt door middel van trillingen overgebracht op jouw lichaam. De negatieve energie wordt dan vervangen door positieve energie. Bij frequent gebruik kan het dan ook gebeuren dat een edelsteen barstjes krijgt of erg dof wordt. Een edelsteen verliest dan langzaam zijn kracht en moet gereinigd worden.

Dit moet je weten

Elke edelsteen geeft energie, dus eigenlijk kun je stellen dat elke edelsteen geschikt is voor edelstenentherapie. Toch is de werking per steen verschillend. Een rhodoniet is bijvoorbeeld een mentale en emotionele genezer. Deze steen maakt je vergevingsgezind en helpt bij vervelende ruzies of conflicten. Het wordt daarnaast ook makkelijker om opgekropte emoties los te laten. De steen draag je in je broekzak of bijvoorbeeld verwerkt in een ketting om je hals. Op deze manier zit de steen namelijk dicht op je lichaam. Daardoor is de edelsteen het meest effectief.

Unieke verschijning

Iedere edelsteen is uniek. De vorm, de structuur en de samenstelling is per steen verschillend. Daarom kan het ook zo zijn dat je bij edelstenen uit dezelfde familie toch andere gevoelens krijgt. Het staat in ieder geval vast dat iedere edelsteen een bepaalde werking heeft. Wil jij je verder verdiepen in de werking van edelstenentherapie of wil je zelf aan de slag met edelstenen? Kijk dan eens op de website van Ruben Robijn. Zij hebben een zeer uitgebreid aanbod met verschillende edelstenen.

Leave a Reply