Nadenken over welk label het best past

Of het nu voor zakelijk-  of voor huishoudelijk gebruik is, etiketten kopen is niet altijd zo eenvoudig als je zou denken.

De eerste stap is om te beslissen of je een label nodig hebt dat van hoge kwaliteit is en lang meegaat of dat kwaliteit niet zo belangrijk is en niet lang mee hoeft te gaan. 

Tijdelijk label

Het eerste meest voordelige label wordt een computerlabel genoemd. Dit label wordt geleverd op geperforeerde vellen en is verkrijgbaar in 2 formaten. Je kunt deze vellen blanco kopen of ze kunnen voor je bedrukt worden. 

Dit label is bedoeld als een tijdelijk label totdat het product is verkocht en de consument het label er desgewenst uit kan halen of erop kan laten zitten en deze een beperkt aantal wasbeurten zullen ondergaan.

Digitaal label

De volgende stap is een digitaal gedrukt label. Dit is een label van iets hogere kwaliteit, maar zal na verloop van tijd vervagen met wasbeurten. Het wordt op maat gesneden en je ontvangt een afgewerkt product. Er zijn meestal opstartkosten en de kosten zijn afhankelijk van het aantal labels dat je bestelt. 

Vanaf hier gaat u over op labels van hogere kwaliteit die langer meegaan. De kledinglabels staan ​​hieronder in volgorde van kwaliteit:

Gedrukt satijnen label

Dit is een geweldig label als je een bedrukt label wilt. Dit is een zacht label dat kan worden gebruikt in een breed scala aan producten met veel verschillende afwerkingen, zoals hittegesneden, eindvouw, middenvouw of verstekvouw. 

Taffeta geweven label

Dit is een geweven label of gemaakt met garens in plaats van bedrukking. Dit wordt beschouwd als de lagere kwaliteit in geweven label. Dit label is geweldig voor veel verschillende producten waarbij je een geweven label nodig hebt waarbij kwaliteit niet zo belangrijk is. Er zijn veel verschillende afwerkingen, zoals hittegesneden, eindvouw, middenvouw of verstekvouw.

Satijn geweven label

Dit label is een stap hoger dan het taffeta geweven label. Sommige mensen gebruiken dit type label liever in lingerie of trouwkleding. Er is een beperking van achtergrondkleuren maar beschikbaar in vele kleurencombinaties. Het is verkrijgbaar met veel verschillende afwerkingen, zoals hittegesneden, eindvouw, middenvouw of verstekvouw.

Damast geweven label

Dit is de beste kwaliteit geweven label dat zacht is en in een hoge resolutie waarin je alle fijne details van je ontwerp kunt laten zien en verkrijgbaar in bijna elke kleur. Als je alle details van je ontwerp wil laten zien, dan is dit het label dat je zoekt. Het is verkrijgbaar met veel verschillende afwerkingen, zoals hittegesneden, eindvouw, middenvouw of verstekvouw.

Verschillende mogelijkheden

Je kunt labels en naamstickers op verschillende manieren aanbrengen. Je kunt ze laten personaliseren met foto’s of logo’s. Er is de mogelijkheid van vastnaaien, maar er op strijken kan ook. Als je het voor je onderneming koopt, dan heb je tevens altijd de mogelijkheid om van speciale kortingen te genieten wanneer je grotere aantallen koopt.

Voor huishoudelijk gebruik is de optie van strijkletters een goede. Ze vervagen niet bij wasbeurten en wanneer jijzelf of je kinderen bijvoorbeeld op een sportclub zitten, dan is er op die manier nooit meer onnodige verwarring over kledingstukken.

Leave a Reply