Zijn huidolies en huidcrèmes wel goed voor je huid?

Tegenwoordig gebruikt iedereen huidolie. Je hebt ze in verschillende geuren, verschillende merken en soms zelfs nog in verschillende kleuren. Maar is een huid olie eigenlijk wel goed voor je huid? We hebben het gevraagd aan onze deskundigen. 

Waarom smeren we dagcrème op ons gezicht?

Dagcrèmes hebben altijd andere werkingen volgens de producenten. De een werkt voedend, een ander is anti-aging en nog een reinigt de poriën in je huid. Daarnaast moet je ook rekening houden met je eigen huidtype. Heb je een snel vet wordende huid? Dan moet je kijken of de crème die je wilt daar bij aansluit. Een crème gebruiken die voor de droge huid bedoelt is, is dan niet de meest slimme zet omdat die extra voedt. 

Wat kan een crème doen voor je huid?

Vaak lokken producenten van crèmes je met beweringen dat hun huidcrème je huid jong maakt, de poriën minder zichtbaar maakt of zelfs strakker. Dit is natuurlijk onzin. Het meeste wat een crème kan doen voor je huid is het voeden doormiddel van ondersteuning bij de hydratatie.

Moet ik dan wel elke dag crème gebruiken?

Op zich is dat niet nodig. Sommige mensen gaan hun hele leven door zonder crème te gebruiken. Anderen kunnen daarentegen juist niet zonder hun dagelijkse laag crème. Het ligt compleet aan je eigen huidtype of je elke dag crème wilt opsmeren of niet. Ze zullen je huid altijd ondersteunen bij het hydrateren.