You are currently viewing Een nagelstudio beginnen: dit heb je nodig

Een nagelstudio beginnen: dit heb je nodig

Een droom voor vele nagelstylisten in loondienst is, ondanks alle gezellige collega’s, toch wel om voor zichzelf te beginnen. De voordelen van een zelfstandig nagelstylist is onder andere dat je een eigen klantenkring opbouwt, je eigen werktijden bepaalt en natuurlijk je eigen geld verdient. Maar wat heb je nu allemaal nodig om een eigen nagelstudio op te zetten? Wij vertellen het je in dit artikel. 

Een eigen werkruimte 

De meeste nagelstylisten hebben al een aantal spullen in huis om aan de slag te kunnen. Toch heb je nog wel iets meer nodig als je een eigen nagelstudio wilt beginnen. Het begint allemaal bij het hebben van een eigen werkruimte. Je hebt hier de optie om vanuit huis te werken, waarbij je een kamer omtovert tot nagelstudio. Het is hierbij belangrijk om er een nette en hygiënische ruimte van te maken. Ook moet het er natuurlijk gezellig en professioneel uitzien, zodat de klant zich er helemaal thuis zal voelen. Een andere optie is om een ruimte te huren, in het centrum bijvoorbeeld. Zo kunnen de klanten jou beter vinden, maar moet je er wel rekening mee houden dat het een stuk duurder is. 

Tafel en behandelstoel

Als je een geschikte ruimte hebt gevonden voor jouw nagelstudio, is het tijd om een goede tafel en behandelstoel aan te schaffen. Het is namelijk erg belangrijk dat jij én de klant comfortabel kunnen zijn tijdens de behandeling. Ook al is dit even een grote investering, je zult er zeker lang plezier van hebben. Een andere tip is om te kijken of je ergens tweedehands een stoel kunt aanschaffen, want deze hoeven natuurlijk niet altijd slecht te zijn. Het komt ook vaak voor dat behandelstoelen worden verkocht omdat iemand zelf stopt met hun salon of dat ze gewoon toe zijn aan een nieuwe. 

Alle overige benodigdheden 

Nu de ruimte, tafel en behandelstoel zijn geregeld, heb je nog een hoop andere kleine materialen nodig. Nagellak, vijlen, aceton en nagelknippers bijvoorbeeld. Maar ook een UV lamp en lijm voor nepnagels mogen niet vergeten worden. Bij Magnetic Nails vind je alles wat je nodig bent, en je creëert ook meteen een professionele uitstraling. Als je nog startend bent, kun je het beste alleen de benodigdheden aanschaffen die je echt nodig hebt. Als je helemaal bent gesetteld kun je opties voor de klant vergroten en producten bijkopen. Hopelijk ben jij met deze tips verzekerd van een vliegende start! 

Leave a Reply