4 handige tips voor het verzorgen van je haar

  • Post author:
  • Post category:Uncategorized

Het haar op jouw hoofd verdient de beste verzorging. Je wil natuurlijk dat alles aan jouw lichaam gezond is, dus ook het haar. Soms is het alleen lastig om erachter te komen voor welke verzorging jij het beste kan kiezen. Gelukkig kan je hieronder vier handige tips vinden voor het verzorgen van jouw haar. Lees dus snel even verder. 

Bezoek aan de kapper

De eerste tip is wellicht wat simpel, maar het is belangrijk voor jouw haar dat je eens in de zoveel tijd een bezoek aan de kapper brengt. Je hoeft natuurlijk niet meteen een drastische metamorfose onder te gaan bij de kapper. Enkel het laten knippen van de dode puntjes is al genoeg om jouw haar gezond te laten zijn en goed te laten groeien. Groeit jouw haar weer snel terug? Dan is het handig om wat vaker langs de kapper te gaan om de dode puntjes geen kans te geven. Je kan altijd even met de kapper overleggen wat handig is voor jou. 

Haar goed wassen

Een andere tip heeft te maken met het wassen van het haar. Het is niet slim om het haar elke dag te wassen. Dagelijks jouw haar wassen is zelfs een beetje onpraktisch. Je zal op zoek moeten gaan naar een goede shampoo die fijn werkt voor jouw haar. Ieder mens heeft anders haar en dus ook andere eisen aan een shampoo. De lee stafford shampoo is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die last hebben van pluizig haar en dit graag willen verminderen. 

Gebruik een haarmasker

Een haarmasker kan niet ontbreken in deze lijst. Een haarmasker kan namelijk een positieve bijdrage leveren aan de verzorging van jouw haar. Het wordt aangeraden om één keer in de week een haarmasker te gebruiken. De meeste haarmaskers moet je even laten intrekken en dan weer uitspoelen. Dit staat altijd beschreven op de verpakking. Je zal na een haarmasker merken dat jouw haar een stuk zachter en gezonder aanvoelt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je een haarmasker kiest die geschikt is voor jouw haar. Daarnaast is het slim om te letten op de ingrediënten die verwerkt zijn in het haarmasker. 

Final wash doen

Het is belangrijk om af en toe een final wash te doen voor jouw haar. Met een final wash zorg je ervoor dat alle haarproducten die nog in jouw haar zitten, verdwijnen. Hierdoor is jouw haar en hoofdhuid weer heerlijk schoon. Een final wash wordt meestal geassocieerd met een methode voor krullend haar, maar dat hoeft natuurlijk niet. Voor een final wash zal je bijvoorbeeld een giovanni shampoo moeten gebruiken. Die shampoo zit niet vol met siliconen waardoor de final wash altijd goed uitpakt.