Hoe werkt het laseren van een tattoo precies?

Met de tijd verandert onze smaak in kunst. Hetzelfde kan gezegd worden van tatoeages. Wat we toen eens cool en edgy vonden kan uiteindelijk verouderd of zelfs smakeloos gaan lijken. En nee, dat is helemaal niet gek. Zo kunnen we onze tatoeages gaan zien als herinneringen aan een vroeger zelf, waarmee we ons niet meer identificeren. En dat is helemaal oké. Overweeg je laser tatoeage verwijdering? Zo ja, dan vraag je je waarschijnlijk af hoe het proces in zijn werk gaat. Hier is een kort overzicht van het lasteren van een tattoo en wat je kunt verwachten.

Wat is laser tattoo verwijderen en hoe werkt het?

Wil je graag een tattoo verwijderen? Dan kan via laseren, een niet-invasieve procedure die gebruik maakt van pulsen laserenergie om de inktdeeltjes in je tatoeage te verbrijzelen. De laser richt zich op de inktdeeltjes en verbrijzelt ze in kleinere stukjes. Je lichaam voert de inktdeeltjes dan af via zijn natuurlijke filtersysteem. Het aantal sessies hangt af van factoren zoals de grootte, de plaats en de leeftijd van je tatoeage en de soort inkt die gebruikt werd. Behandelingssessies worden gewoonlijk met een tussenpoos van 4-8 weken uitgevoerd om je lichaam de tijd te geven de inktdeeltjes uit te filteren. Je zult na elke behandelingssessie waarschijnlijk enige vervaging zien, maar het kan enkele maanden duren voor je duidelijke resultaten ziet. Be patient! 

De voordelen van tattoo verwijderen 

Jup, in het afgelopen decennium is de populariteit van tatoeages sterk toegenomen. Maar zoals trends komen en gaan, hebben veel mensen spijt van hun inkt. Gelukkig is er een oplossing: tattoo laseren bij huidkliniek Rotterdam. Verwijderen van tatoeages met laser is zeer effectief en kan gebruikt worden om tatoeages van alle maten en kleuren te verwijderen. En dat niet alleen, het is ook veilig voor alle huidtypes en brengt minimale risico’s op bijwerkingen met zich mee. Dus als je klaar bent om afscheid te nemen van je tatoeage, is het verwijderen van je tatoeage met laser misschien de juiste keuze voor jou! 

Voorbereiden op de behandeling

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om perfect voor te bereiden op deze misschien, spannende ingreep! Ten eerste is het belangrijk om minstens twee weken vóór de behandeling blootstelling aan de zon te vermijden. Ten tweede moet je het behandelde gebied vóór je afspraak scheren. Scheren helpt om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen, wat de behandeling doeltreffender kan maken. Tenslotte moet je minstens 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken. Alcohol kan het risico op bloedingen en blauwe plekken vergroten. Als je deze eenvoudige stappen volgt, ben je goed op weg om van je ongewenste tatoeage af te komen. We wensen je veel succes! 

Leave a Reply